Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

συνταγή για τον απολαυστικότατο χαλβά Φαρσάλων!
Τι χρειαζόμαστε:
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 8 κ.σ. ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:
1) Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.
2)Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κ.σ. ζάχαρη.
3)Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.
4)Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
5)Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνουμε για 5 – 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκλήρή κρούστα θέλουμε να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου