Σούπα minestrone
Μπορείτε να μειώσετε, να προσθέσετε ή να αυξήσετε όποιο υλικό επιθυμείτε.
Το πόσο πηχτή ή αραιή θα τη γευτείτε, είναι επίσης στο χέρι σας… το μυστικό είναι στο «soffrito» ή στο τσιγάρισμα, που θέλει υπομονή για να μην καούν τα υλικά, αλλά να μαραθούν και να απελευθερώσουν τα αρώματά τους .
3 μέτρια κρεμμύδια
4 κλωνάρια σέλινο
2 μεγάλα καρότα
½ πιπεριά
2 κολοκυθάκια
2 πατάτες
1 φλιτζ αρακά καταψυγμένο
1 φλιτζ καταψυγμένα πράσινα φασόλια
1 πράσο
5 σκελίδες σκόρδο
1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουτάλα σούπας πελτέ
Πάπρικα, πιπέρια, αλάτι, φύλλο βάγιας, ρίγανη ή βασιλικό
Ζωμός βιολογικός (ή σπιτικός)
Παρμεζάνα
Λάδι
Καλό κρασί
1/2 φλυτζ μακαρονάκι ψιλοκομμένο ή κριθαράκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-όλα τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε (εκτός από τον αρακά) πρέπει να τα ψιλοκόψουμε σε μικρά κομματάκια-φέτες ή κύβους - αυτό είναι και το πιο χρονοβόρο κομμάτι της συνταγής
-ρίχνουμε το λάδι σε βαθειά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίζουμε πρώτα τα φρέσκα λαχανικά, το σκόρδο και τα μπαχαρικά μέχρι να μαραθούν (10 λεπτά περίπου) ανακατεύοντας συνέχεια
-ρίχνουμε τα κατεψυγμένα υλικά και ανακατεύουμε να μαραθούν και αυτά
-προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε
-σβήνουμε με ένα σφηνάκι κρασιού και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον ζωμό
-ρίχνουμε νερό να σκεπαστούν τα υλικά και σιγοβράζουμε για ½ ώρα, προσθέτοντας νερό εάν χρειαστεί
-ρίχνουμε το μακαρονάκι και βράζουμε για δέκα λεπτά ακόμη
-αποσύρουμε και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα, φρέσκο πέστο βασιλικού, χωριάτικο ψωμί και καλό κρασί
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
-ψιλοκόβουμε 200 – 250 γρ. καπνιστό ζαμπόν σε κύβους και τσιγαρίζουμε μαζί με τα λαχανικά
-μπρόκολο, σπανάκι, σέσκουλα, σελινόριζα, κολοκυθάκια, σπαράγγια, μαραθόριζα, κουνουπίδι είναι μόνο μερικά υλικά που μπορείτε να προσθέσετε
-το μυστικό στην minestrone είναι να ρίξετε την «κόρα» ή το σκληρό κομμάτι της παρμεζάνας στο βράσιμο. Αυτό μετά το αφαιρείτε, πριν το σερβίρετε
-μερικοί, στύβουν και λίγο λεμόνι στο πιάτο τους…
ΠΗΓΗ
Μπορείτε να μειώσετε, να προσθέσετε ή να αυξήσετε όποιο υλικό επιθυμείτε.
Το πόσο πηχτή ή αραιή θα τη γευτείτε, είναι επίσης στο χέρι σας… το μυστικό είναι στο «soffrito» ή στο τσιγάρισμα, που θέλει υπομονή για να μην καούν τα υλικά, αλλά να μαραθούν και να απελευθερώσουν τα αρώματά τους .
3 μέτρια κρεμμύδια
4 κλωνάρια σέλινο
2 μεγάλα καρότα
½ πιπεριά
2 κολοκυθάκια
2 πατάτες
1 φλιτζ αρακά καταψυγμένο
1 φλιτζ καταψυγμένα πράσινα φασόλια
1 πράσο
5 σκελίδες σκόρδο
1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουτάλα σούπας πελτέ
Πάπρικα, πιπέρια, αλάτι, φύλλο βάγιας, ρίγανη ή βασιλικό
Ζωμός βιολογικός (ή σπιτικός)
Παρμεζάνα
Λάδι
Καλό κρασί
1/2 φλυτζ μακαρονάκι ψιλοκομμένο ή κριθαράκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-όλα τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε (εκτός από τον αρακά) πρέπει να τα ψιλοκόψουμε σε μικρά κομματάκια-φέτες ή κύβους - αυτό είναι και το πιο χρονοβόρο κομμάτι της συνταγής
-ρίχνουμε το λάδι σε βαθειά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίζουμε πρώτα τα φρέσκα λαχανικά, το σκόρδο και τα μπαχαρικά μέχρι να μαραθούν (10 λεπτά περίπου) ανακατεύοντας συνέχεια
-ρίχνουμε τα κατεψυγμένα υλικά και ανακατεύουμε να μαραθούν και αυτά
-προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε
-σβήνουμε με ένα σφηνάκι κρασιού και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον ζωμό
-ρίχνουμε νερό να σκεπαστούν τα υλικά και σιγοβράζουμε για ½ ώρα, προσθέτοντας νερό εάν χρειαστεί
-ρίχνουμε το μακαρονάκι και βράζουμε για δέκα λεπτά ακόμη
-αποσύρουμε και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα, φρέσκο πέστο βασιλικού, χωριάτικο ψωμί και καλό κρασί
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
-ψιλοκόβουμε 200 – 250 γρ. καπνιστό ζαμπόν σε κύβους και τσιγαρίζουμε μαζί με τα λαχανικά
-μπρόκολο, σπανάκι, σέσκουλα, σελινόριζα, κολοκυθάκια, σπαράγγια, μαραθόριζα, κουνουπίδι είναι μόνο μερικά υλικά που μπορείτε να προσθέσετε
-το μυστικό στην minestrone είναι να ρίξετε την «κόρα» ή το σκληρό κομμάτι της παρμεζάνας στο βράσιμο. Αυτό μετά το αφαιρείτε, πριν το σερβίρετε
-μερικοί, στύβουν και λίγο λεμόνι στο πιάτο τους…
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου