Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Χορτόσουπα βελουτέ

  • ΥΛΙΚΑ:
  • 4 καρότα
  • 1 κλωνάρι σέλερυ 
  • 3 κολοκύθια μέτρια 
  • 1 μέτριο πράσο 
  • 1/2  μέτριο κρεμμύδι 
  • 1 φρεσκο κρεμμυδακι
  • 2 πατάτες φρέσκες
  • 1 κ.σ.μαιδανο
  • 1κ.σ.ανηθο
  • 1κ.σ.φρεσκο τζιτζερ
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  •  αλάτι και πιπέρι
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.Τα κοβουμε σε χοντρα κοματια και τα βαζουμε στην κατσαρολα.Προσθετουμε νερο ετσι ωστε να τα σκεπαζει και προσθετουμε τα μυρωδικα ,αλατι ,πιπερι, λιγο ελαιοπλαδο,και αφηνουμε 

  1.  να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό.

  1.  Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
    1. Αν εχουμε ραβδομπλέντερ τα αλέθουμε επί τόπου έως ότου να έχουμε μια εντελώς λεία σούπα. Αν δεν έχουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου