4 + 4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
700 γρ. Μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
3 κουταλάκια πάπρικα γλυκιά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1,5 κούπα λευκό ξηρό κρασί
2,5 κούπες κρέμα γάλακτος
500 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο ή φιλέτο, κομμένο μικρές λωρίδες
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο και μαλακώνετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε τα μανιτάρια και το σκόρδο.
Πασπαλίζετε την πάπρικα.
Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για άλλα 5 -6 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε το κρασί και αφού πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτεί, μέχρι να σωθούν τα μισά υγρά.
Προσθέτετε την κρέμα και μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά.
Απομακρύνετε από την φωτιά.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύετε το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει.
Το προσθέτετε στα μαγειρεμένα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως με βρασμένο ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου