Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλου από στήθος xωρίς πέτσα και κόκαλα
8 φέτες μπέικον
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
180 γρ. καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε 16 μπαστουνάκια
200 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε 16 μπαστουνάκια
100 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
4 φυλλαράκια φασκόμηλο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το βούτυρο με το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Χτυπάτε ελαφρά τα φιλέτα του κοτόπουλου για να πλατύνουν. Αλείφετε τη μία πλευρά τους με μουστάρδα και τα αλατοπιπερώνετε καλά.
Βάζετε πάνω σε κάθε φιλέτο από 2 μπαστουνάκια καπνιστού ζαμπόν και 2 μπαστουνάκια κεφαλογραβιέρας, λίγο κρεμμύδι και ένα φύλλο φασκόμηλο και τυλίγετε σε ρολό.
Τυλίγετε το κάθε ρολό με 2 φέτες μπέικον και το συγκρατείτε με σπάγκο ή οδοντογλυφίδες. Βουτυρώνετε ένα ταψί και τοποθετείτε μέσα τα ρολά, το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνετε με το κρασί και σκεπάζετε το ταψι με αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε 35’ στους 200° C. Κατόπιν αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα φιλέτα και το μπέικον.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου