ΥΛΙΚΑ
- 10 μήλα σφιχτά κόκκινα
- 1 ποτήρι μαυροδάφνη
- 1 ποτήρι καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανελλογαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο. Kαθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε στα τέσσερα. Τα βάζετε κοντά-κοντά, πασπαλίζετε με το κανελλογαρύφαλλο, σκορπίζετε πάνω τη ζάχαρη και περιχύνετε με το κρασί. Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, αλλά όχι να λιώσουν. Τότε τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Κρατάτε τέσσερα κομμάτια και τα πολτοποιείτε στο multi. Βάζετε τα υγρά του ταψιού και τα πολτοποιημένα μήλα σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζετε λίγο, να γίνουν μια σάλτσα όχι πολύ πηχτή, την οποία περιχύνετε πάνω στα μήλα. Σερβίρετε με παγωτό ή μους της αρεσκείας σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου