Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ποπ κορν κοτόπουλου

Ποπ κορν κοτόπουλου

Υλικά 300 γρ. στήθος κοτόπουλο
1 αβγό
½ κούπα γάλα
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
3/4 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
¼ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα μπέικιν πάουντερ
1 ½ κούπα τρίμμα ψωμιού (ψωμί του τοστ στο μούλτι)
Λίγο αλάτι
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Κόψτε το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπήστε καλά το αβγό με το γάλα. Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι σκόνη, σκόρδο σκόνη, πάπρικα, ζάχαρη και μπέικιν πάουντερ. Σε άλλο μπολ βάλτε το τρίμμα ψωμιού.

Βάλτε ένα ένα τα κομμάτια κοτόπουλου στο μείγμα με το αλεύρι. Το πανάρετε καλά. Βουτήξτε το μέσα στο μείγμα με το αβγό και αμέσως στο τρίμμα ψωμιού.

Βάλτε τα κομματάκια σε ένα πιάτο. Όταν τα πανάρετε όλα, βάλτε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει ρίξτε μέσα μία μία τις μπουκίτσες.

Μόλις ροδίσουν τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου