Chicken Tikka Masala:
Υλικά:
3 κ.σ. λάδι καρύδας
400γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκορδο πολτοποιημένες
1 κ.σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
3 κ.γ. γκαράμ μασάλα
λίγο πιπέρι καγιέν
λίγο Chilli σε σκόνη
1 κ.γ κύμινο
1 κουτί χυμός ντομάτας
1 κουτί γάλα καρύδας
αλάτι, πιπέρι
ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι ροδίζετε το κοτόπουλο σε λίγο λάδι καρύδας και το τοποθετείτε σε ένα μπολ. Λιώνετε το υπόλοιπο λάδι καρύδας και σοτάρετε το κρεμμύδι για τρία λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο το τζίντζερ και τα μπαχαρικά ανακατεύοντας καλά. Συμπληρώνετε με τη ντομάτα και ανακατεύετε για άλλα δύο λεπτά. αμέσως μετά προσθέτετε το κοτόπουλο και το γάλα καρύδας και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για ένα τέταρτο. Παράλληλα βράζετε το ρύζι σε διαφορετική κατσαρόλα. Σερβίρετε σε ένα βαθύ μπολ.
Υλικά:
3 κ.σ. λάδι καρύδας
400γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκορδο πολτοποιημένες
1 κ.σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
3 κ.γ. γκαράμ μασάλα
λίγο πιπέρι καγιέν
λίγο Chilli σε σκόνη
1 κ.γ κύμινο
1 κουτί χυμός ντομάτας
1 κουτί γάλα καρύδας
αλάτι, πιπέρι
ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι ροδίζετε το κοτόπουλο σε λίγο λάδι καρύδας και το τοποθετείτε σε ένα μπολ. Λιώνετε το υπόλοιπο λάδι καρύδας και σοτάρετε το κρεμμύδι για τρία λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο το τζίντζερ και τα μπαχαρικά ανακατεύοντας καλά. Συμπληρώνετε με τη ντομάτα και ανακατεύετε για άλλα δύο λεπτά. αμέσως μετά προσθέτετε το κοτόπουλο και το γάλα καρύδας και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για ένα τέταρτο. Παράλληλα βράζετε το ρύζι σε διαφορετική κατσαρόλα. Σερβίρετε σε ένα βαθύ μπολ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου