Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Χοιρινό ρολό με καραμελωμένα αχλαδια

Χοιρινό ρολό με καραμελωμένα αχλαδια
Υλικά

1 ρολό χοιρινό γύρω στα 2 κιλά σε διχτάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
300 ml λευκό ξηρό κρασί
2 ξυλάκια κανέλας
10 κόκκοι κόλιαντρο
10 κόκκοι μαύρο πιπέρι
το ξύσμα 1 πορτοκαλιού και 1 λεμονιού
4 αχλάδια καθαρισμένα από τις φλούδες και τα κουκούτσια, κομμένα στη μέση
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε το χοιρινό ρολό. Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και το βούτυρο και ροδίζετε το ρολό από όλες τις πλευρές του. Το μεταφέρετε σε πυρίμαχο ταψάκι και σκορπίζετε γύρω γύρω το κρεμμύδι. Σκεπάζετε τοταψάκι με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε 50’ στους 180ο C, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
Ετοιμάζετε μία καραμέλα, ζεσταίνοντας τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι 3’-4’. Περιχύνετε με το κρασί και προσθέτετε την κανέλα, το κόλιαντρο, το πιπέρι και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού. Βάζετε το μείγμα να πάρει βράση και βυθίζετε τα αχλάδια. Τα βράζετε 15’ και κατόπιν τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Διατηρείτε τα αχλάδια ζεστά και φιλτράρετε το κρασί.
Προσθέτετε το φιλτραρισμένο κρασί στο ταψί με το κρέας και συνεχίζετε το ψήσιμο 40’-50’, μέχρις ότου εξατμισθούν τα περισσότερα υγρά του φαγητού και να μείνει με τη σάλτσα του.σερβίρετε το ρολό ολόκληρο με τα αχλάδια ή τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα σερβίρετε σε πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου