Υλικά
8 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκι)
Για τη μαρινάτα
ο χυμός 2 πορτοκαλιών
ο χυμός 1 λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας μέλι
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
4 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύετε σε ρηχό πλαστικό σκεύος το σκόρδο, το χυμό των εσπεριδοειδών, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, την καυτερή πιπερίτσα, το μέλι και το πίπερο.
Βάζετε μέσα τα μπουτάκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν τουλάχιστον 2 ώρες γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα (το καλύτερο είναι να τα αφήσετε 1 νύχτα).
Ψήνετε τα μπουτάκια στα κάρβουνα, την ψηστέρια ή το γκριλ του φούρνου για 25’ περίπου, γυρίζοντάς τα και απ' τις δύο πλευρές.
8 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκι)
Για τη μαρινάτα
ο χυμός 2 πορτοκαλιών
ο χυμός 1 λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας μέλι
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
4 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύετε σε ρηχό πλαστικό σκεύος το σκόρδο, το χυμό των εσπεριδοειδών, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, την καυτερή πιπερίτσα, το μέλι και το πίπερο.
Βάζετε μέσα τα μπουτάκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν τουλάχιστον 2 ώρες γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα (το καλύτερο είναι να τα αφήσετε 1 νύχτα).
Ψήνετε τα μπουτάκια στα κάρβουνα, την ψηστέρια ή το γκριλ του φούρνου για 25’ περίπου, γυρίζοντάς τα και απ' τις δύο πλευρές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου