Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

γλυκόξινο χοιρινό

  θα σας ξετρελάνει...

YΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό λαιμό κομμένο σε κύβους 2 εκατοστών
2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 καρότα κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες (ζουλιέν)
1 πιπεριά πράσινη, 1 πορτοκαλί και 1 κίτρινη κομμένη σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ανανά σε σιρόπι
2 κουταλιές της σούπας σόγια
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
100 ml ξίδι λευκό
100 γραμμάρια μέλι ή χαρουπόμελο
λίγο νερό
φρεσκοτριμμένο αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε το κορν φλάουρ μέσα σε ένα φλιτζάνι νερό να διαλυθεί. Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό και ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, όταν ανέβει η θερμοκρασία τους προσθέτουμε το χοιρινό, το σοτάρουμε πολύ καλά για 10 λεπτά τουλάχιστον. Προσθέτουμε στο τηγάνι το καρότο και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Βάζουμε στο τηγάνι το σκόρδο, τον ανανά μαζί με το σιρόπι του, το ξίδι, τη σόγια και το νερό με το κορν φλάουρ για να δέσει η σάλτσα μας, αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί για 15 περίπου λεπτά και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου