Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Χοιρινό ρολό γεμιστό με δάμασκηνα

ΥλικάΧοιρινό ρολό γεμιστό με δάμασκηνα

χοιρινό μπούτι: 1 (χωρίς κόκαλο)
βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ: 3 κουταλιές της σούπας
κάστανα: 20 βρασμένα
κουκουνάρι: 60 γρ.
χουρμάδες: 2-3 (χωρίς κουκούτσι) ψιλοκομμένοι
δαμάσκηνα: 20 (χωρίς κουκούτσι) μουλιασμένα σε λίγο κρασί
μουστάρδα: 1 κουταλιά της σούπας
μέλι: 2 κουταλιές της σούπας
αλάτι, πιπέρι. λίγη γούστερ σος
Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε το εσωτερικό του χοιρινού. Απλώνετε στη σχισμή λίγο από το μέλι και τη μουστάρδα και κατόπιν το γεμίζετε με δαμάσκηνα, κάστανα, το κουκουνάρι και τους χουρμάδες. Δένετε το χοιρινό σε ρολό και το τοποθετείτε σε σακούλα ψησίματος, αφού το βουτυρώσετε πολύ καλά και το αλατοπιπερώσετε εξωτερικά.
Χτυπάτε το υπόλοιπο μέλι με την υπόλοιπη μουστάρδα, το βούτυρο και τη γούστερ σος. Ρίχνετε αυτό το μείγμα στη σακούλα και προσθέτετε τα δαμάσκηνα και τα κάστανα που περίσσεψαν.
Δένετε τη σακούλα και την τοποθετείτε σε ένα ταψί. Κάνετε 2-3 τρύπες με οδοντογλυφίδα στη σακούλα και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο 1 ώρα και 20'. Κατόπιν ανοίγετε προσεκτικά τη σακούλα και σερβίρετε το ρολό κομμένο σε φέτες. Το συνοδεύετε με τη σάλτσα του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου