- Περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για την σύνθεση πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας.
- Είναι πηγή βιταμινών Α και Β. Σε υψηλές αναλογίες D, Ε και K, ενώ ακόμη περιέχει σίδηρο, φώσφορο και ασβέστιο.
- Έχει μικρά ποσοστά χοληστερίνης, το περισσότερο λίπος βρίσκεται περιφερειακά του κρέατος (ορατό) οπού εύκολα αφαιρείται και υπάρχον κάποια κομμάτια όπως το ψαρονέφρι το οποίο έχει περίπου 6% λίπος (δηλαδή ίσως λιγότερο από το μπούτι του κοτόπουλου) ή το 'μάτι' της μπριζόλας όπου μπορεί να περιέχει και 4% λίπος (στα 300gr e 12 gr λίπος).
- Τα συστατικά του αφομοιώνονται από τον ανθρώπινο οργανισμό κατά 80%.
- Οι πρωτεΐνες του πέπτονται κατά 94-97%, ενώ οι φυτικής προέλευσης, κατά 78-88%.
- Προσφέρει υψηλό βαθμό κορεσμού και υψηλά ποσά ενέργειας (αναλόγως της λιπαρότητας αυτού) με λίγα λόγια χορταίνουμε πιο εύκολα.
- Περιέχει λίπος με περισσότερα ακόρεστα λιπαρά οξέα από ότι το βοδινό, ενώ παράλληλα δεν έχει κορεσμένα. ( κορεσμένα λιπαρά οξέα e στεατικό οξύ e βλάβες στα αγγεία)
- Έχει μικρότερα ποσοστά χοληστερόλης από ότι το βοδινό.
- Προσφέρει μεγάλη ποικιλία γεύσεων
- Βοηθά στην αποφυγή βλαβών των αγγείων, μη έχοντας κορεσμένα λιπαρά οξέα άρα και στεατικό οξύ (συντελεί στις βλάβες των αγγείων)
- Η κακή φήμη που υπήρχε για το χοιρινό κρέας οφειλόταν καθαρά λόγο κακής διατροφής των χοιρινών αλλά και των φυλών τους
Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015
Τι μας προσφέρει το χοιρινό κρέας
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου