Περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για την σύνθεση πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας.
Είναι πηγή βιταμινών Α και Β. Σε υψηλές αναλογίες D, Ε και K, ενώ ακόμη περιέχει σίδηρο, φώσφορο και ασβέστιο.
Έχει μικρά ποσοστά χοληστερίνης, το περισσότερο λίπος βρίσκεται περιφερειακά του κρέατος (ορατό) οπού εύκολα αφαιρείται και υπάρχον κάποια κομμάτια όπως το ψαρονέφρι το οποίο έχει περίπου 6% λίπος (δηλαδή ίσως λιγότερο από το μπούτι του κοτόπουλου) ή το 'μάτι' της μπριζόλας όπου μπορεί να περιέχει και 4% λίπος (στα 300gr e 12 gr λίπος).
Τα συστατικά του αφομοιώνονται από τον ανθρώπινο οργανισμό κατά 80%.
Οι πρωτεΐνες του πέπτονται κατά 94-97%, ενώ οι φυτικής προέλευσης, κατά 78-88%.
Προσφέρει υψηλό βαθμό κορεσμού και υψηλά ποσά ενέργειας (αναλόγως της λιπαρότητας αυτού) με λίγα λόγια χορταίνουμε πιο εύκολα.
Περιέχει λίπος με περισσότερα ακόρεστα λιπαρά οξέα από ότι το βοδινό, ενώ παράλληλα δεν έχει κορεσμένα. ( κορεσμένα λιπαρά οξέα e στεατικό οξύ e βλάβες στα αγγεία)
Έχει μικρότερα ποσοστά χοληστερόλης από ότι το βοδινό.
Προσφέρει μεγάλη ποικιλία γεύσεων
Βοηθά στην αποφυγή βλαβών των αγγείων, μη έχοντας κορεσμένα λιπαρά οξέα άρα και στεατικό οξύ (συντελεί στις βλάβες των αγγείων)
Η κακή φήμη που υπήρχε για το χοιρινό κρέας οφειλόταν καθαρά λόγο κακής διατροφής των χοιρινών αλλά και των φυλών τους
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου