Για τη ζυμη
250 γρ αλευρι γοχ
10 γρ μπεικιν παουντερ
1/2 κουτ γλυκου αλατι
50 γρ ελαιολαδο
50 γρ βουτυρο
100 γρ νερο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία λεκάνη τα στερεα (αλατι αλευρι κ μπεικιν) σε άλλο μπολ. Βάζουμε το νερό χλιαρό το βούτυρο λιωμένο ελαφρά το λάδι και τα ρίχνουμε στο αλεύρι χλιαρά θέλουμε να είναι, και πλάθουμε τη ζύμη. Φτιαχνουμε ζυμαρι πανευκολα που δεν κολλαει. Λαδωνουμε 30αρα ταρτιερα ή ταψι πιτσας κ στρωνουμε τη ζυμη με τα δαχτυλα. Τρυπαμε με πηρουνι παντου κ στρωνουμε λαδοκολλα, βαζουμε επανω μια χουφτα φασολια κ ψηνουμε στους 180 αντιστασεις στο κατω μερος του φουρνου για 15 λεπτα. Αφηνουμε να κρυωσει κ προσθετουμε τη γεμιση..
Γεμιση
1 γιαουρτι στραγγιστο 200 γρ
1 κρεμα γαλακτος 200 ml
2 αυγα
200 γρ γραβιερα
200 γρ κεφαλογραβιερα
200 γρ μαστελο Χιου
Μια πρεζα θυμαρι
Μια πρέζα μπουκοβο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερικά φυλλα βασιλικό φρεσκο
Εκτέλεση
Ανακατευουμε ολα μαζι και γεμιζουμε τη ταρτα. Απο πανω βαζουμε τα κομμένα στη μέση ντοματινια. λιγο μπουκοβο τα φύλλα βασιλικού . Βαζουμε την τάρτα στη μεση του φουρνου στον αερα για μιση ωρα περιπου στους 160 βαθμους..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου