Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Μπατον Σαλέ

 ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ
Υπεροχα, τραγανα μπισκοτακια τυριου με βουτυρενια γευση που λιωνουν στο στομα... 
Εξαιρετικα για το απογευματινο μας τσάι, απαραιτητα για το ποτακι μας το βραδυ.
ΥΛΙΚΑ 
250 γρ βουτυρο φρέσκο 
1 κουπα σπορελαιο
250 γρ κεφαλογραβιερα ή αλλο αλμυρο τυρι τριμμένο. 
1 κουπα γαλα 
2 κουπες αλευρι φαρινα περιπου(αλευρι που φουσκωνει μονο του)
2 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις περιπου
Λιγο σουσαμι 
Λιγο γαλα για αλλειμμα
Εκτέλεση 
Λιωνουμε το βουτυρο σε κατσαρολακι και το αφηνουμε να κρυωσει. Προσθετουμε ολα τα υλικα μαζι με τελευταιο το αλευρι. Θα το ρίχνετε σιγα σιγα μπορει να σας παρει λιγο λιγοτερο η λιγο περισσότερο αναλογα με την υφη των υγρων που εχουμε βαλει.Θελουμε μια μαλακιά ζυμη που να μη κολλαει.
Πλάθουμε τη ζύμη κορδόνια μπαστουνάκια και κοβουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε. αλείφουμε με γαλα πασπαλίζουμε με σουσάμι απλώνουμε πάνω στη λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στον αερα στους 180 βαθμούς για 15 λεπτα περιπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου