Υλικά
1 αυγό
1 γιαούρτι στραγγιστο 200 γρ.
130 γρ.ηλιελαιο
200 γρ.λιωμενο βούτυρο μαλακό
500 γρ.αλευρι
2 κουταλάκια μπέικεν
γέμιση:
150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
150 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
1 αυγό,
1 κρόκο αυγού, αραιωμένο με λίγο νερό
Αλάτι και πιπέρι
Για τη γέμιση:
Αδειάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα, το ανθότυρο, το αυγό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.
2Για το ζυμάρι: Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει.
3Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλάτι μαζί με το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι, τα υπολοιπα υλικά, και ζυμώνουμε με τα χέρια, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
4Πλάθουμε το ζυμάρι σε σχήμα δίσκου, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Απλώνουμε πάνω στον πάγκο τη ζύμη κοβουμε μικρές μπαλίτσες και ανοίγουμε με το χέρι μας ή τον πλάστη στο μέγεθος της παλάμης μας περίπου. Βάζουμε στη μέση με ένα κουτάλι τη γέμιση και κλείνουμε πατώντας με τα χέρια μας. Αλείφουμε με τον αραιωμένο σε νερό κρόκο αν θέλουμε πασπαλιζουμε και με σουσάμι
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 με 20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου