Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

πουρές πατάτας

Ο τέλειος πουρές
Υλικά 
1 κιλό πατάτες
2 λίτρα νερό για το βράσιμο
Λίγο αλάτι
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο 
100 γρ. γάλα
100γρ κρέμα γάλακτος 
400 γρ. βούτυρο 
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα 
Εκτέλεση 
Πλύνετε καλά τις πατάτες αλλά μην τις ξεφλουδίσετε. Βάλτε τις σε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό, λίγο αλάτι και αφήστε να  βράσουν τόσο ώστε να μη διαλύονται. Στη συνέχεια στραγγίξτε και ξεφλουδίστε τις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ώστε να παραμείνουν ζεστές.
Το επόμενο στάδιο, θέλει νά ζεστάνετε ελαφρά σε μια φαρδυα κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα και το βούτυρο νά λιώσει Λιώστε τις πατάτες όσο είναι ζεστές με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με πηρούνι όχι μπλέντερ,  προσοχή δεν θα γίνει αφρατος θα γίνει μαστιχωτος κολωδες.Ρίξτε τον πολτό μέσα στο βούτυρο και το γάλα στην κατσαρόλα και ενσωματωστε ανακατευωντας. Τέλος ρίξτε την τριμμενη παρμεζάνα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε  καλά να πάρει ωραία υφή και σερβίρετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου