Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Amberjack tartar mediteraneo

Υλικά
150γρ φρέσκο λευκό ψάρι μαγιατικο, ή λαυρακι 
Για το μαριναρισμα 
1/2 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
1 κρεμμυδάκι εσαλοτ ψιλοκομμένο
Μιση σκελίδα σκόρδο 
Λίγο τζίντζερ 
Μιση κόκκινη πιπεριά 
Ένα λάιμ το χυμό του και το ξύσμα 
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Ελαχιστο ελαιόλαδο 

Εκτέλεση 
Βάζουμε όλα τα υλικά για το μαριναρισμα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά. 
Φιλέταρουμε το ψάρι αφαιρούμε δέρμα και προσεκτικα τα κόκαλα. 
Κοβουμε σε καρέ μεγέθους ζαριού για ταρταρ. 
Αναμειγνυουμε το ψάρι με τη μαρινάδα σε μια μπασινα, καρυκευουμε, προσθέτουμε ελάχιστο ταμπασκο σταγόνες, αλάτι.λαδι, λεμόνι, βάζουμε το τσερκι στο πιάτο και στρώνουμε καλά το ψάρι. 
Αφαιρούμε το τσερκι και γαρνίρουμε με baby σπαράγγια θαλάσσης sea coral τα οποία πρώτα ζεματαμε για μισό λεπτό και κρυωνουμε αμέσως. Επίσης πάνω από τα σπαράγγια γαρνίρουμε με ένα fruit passion κομμενο στη μέση,και βρωσιμα λουλούδια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου