Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

παιδάκια στα καρβουνα

  • βασικά βήματα για μαλακά, ζουμερά και γευστικά αρνίσια παϊδάκια στα κάρβουνα.

  • 1ο Βήμα τα παϊδάκια: Τα παϊδάκια πρέπει να είναι από μικρό αρνί και να είναι κομμένα λεπτά 1,5 εκ. περίπου. Δεν τα πλένουμε, δεν τα αλατίζουμε και προπαντός δεν τα μαρινάρουμε.
  • Τα καλύτερα παϊδάκια στα κάρβουνα γίνονται όταν έχεις ετοιμάσει μια πολύ δυνατή θράκα. Η δυνατή φωτιά είναι το μυστικό στο ψήσιμο του κρέατος.
  • Το ζητούμενο είναι να σχηματίσουν κρούστα, για να κρατήσουν το ζουμί τους.
  • Τα αρνίσια παϊδάκια χρειάζονται το πολύ 10 λεπτά ψήσιμο.
  • Τα γυρνάς 2-3 φορές (με λαβίδα, όχι με πιρούνι), προσέχοντας να μην αρπάξουν.
  • Τα κατσικίσια παϊδάκια έχουν λιγότερο λίπος και παρ’ όλα αυτά,  κάποιοι τα βρίσκουν πιο νόστιμα από τα αρνίσια παϊδάκια. Ψήνονται με τον ίδιο τρόπο.
  • Αν δεν υπάρχει δυνατότητα για ψήσιμο στα κάρβουνα δεύτερη λύση είναι η σχάρα του γκριλ και η..... Έσχατη λύση το μαντεμένιο τηγάνι με τις αυλακιές, αρκεί και τα δύο να έχουν κάψει πάρα πολύ δυνατά.
  • Αλατοπίπερωνουμε και πασπαλίζουμε με αρωματική άγρια ρίγανη όταν τα βγάλουμε από τη φωτιά. 

  • Συνοδέψτε με πατατουλες τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου