Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

σπαγγέτι με τόνο spaghetti al tonno



Τα υλικά για τέσσερα άτομα:
- 350 γρ. μακαρόνι ή πένες,
- 180 γρ. τόνος από κονσέρβα σε νερό, στραγγισμένος
- 175 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
- Μία πιπεριά πράσινη
- Μια μικρή ντομάτα
- 6 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες ή ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 φλ. μαϊντανός κομμένος
- 2 κ. γ. ρίγανη ξηρή
- 2 κ. γ. θυμάρι ξηρό
- Για καλύτερη γεύση και ένα ποτήρι λευκό κρασί.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βράζεις τα ζυμαρικά, όσο χρόνο γράφει η συσκευασία, απλά προσέχεις να γίνουν αλ ντέντε. Παράλληλα με το βράσιμο των μακαρονιών σε μια άλλη κατσαρόλα φτιάχνεις τη σάλτσα.
Αν θέλεις μπορείς να αφήσεις τα μακαρόνια στο τρυπιτό, αφού τα περιλούσεις με κρύο νερό και να χρησιμοποιήσεις την ίδια κατσαρόλα, για να φτιάξεις τη σάλτσα.
Για να φτιάξεις τη σάλτσα...
ρίχνεις λίγο λάδι, το πολύ μισό φλιτζάνι του καφέ και το αφήνεις να κάψει.
Κόβεις τα κρεμμύδια, τη ντομάτα και τη πιπεριά σε μικρά κομματάκια. Ρίχνεις πρώτα τα κρεμμύδια και τα σοτάρεις όσο να ροδίσουν. Έπειτα την πιπεριά, τις ελιές, τη ντομάτα, τον μαϊντανό, το θυμάρι και τη ρίγανη.
Τα σοτάρεις μέχρι να μαραθούν οι πιπεριές και οι ελιές.
Χαμηλώνεις τη φωτιά και ρίχνεις μέσα τον τόνο.
Σοτάρεις για 5 λεπτά το πολύ, αφού ο τόνος της κονσέρβας είναι ήδη βρασμένος και τέλος σβήνεις με το κρασί.
Άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει με σβηστή τη φωτιά ώστε να εξατμιστεί το οινόπνευμα ώστε να μείνει η γεύση του κρασιού. Δεν θέλει περισσότερο από άλλα 5 λεπτά.


Ρίχνεις τα μακαρόνια, λίγα λίγα μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου