Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Πανσέτα χοιρινή γεμιστή με μπέικον, τυρί και λαχανικά



Εύκολ
Υλικά:
Μια πανσέτα χοιρινή
250 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε λωρίδες
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 καρότο κομμένο σε λωρίδες
2 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
10 φέτες μπέικον
Μουστάρδα
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Απλώνουμε σε καθαρό πάγκο την πανσέτα.
Την αλατοπιπερώνουμε καλά και την αλείφουμε με μουστάρδα. Κατόπιν στρώνουμε στην επιφάνειά της το μπέικον, το τυρί και όλα τα λαχανικά της γέμισης. Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό δένοντας καλά με σπάγκο.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και στην εξωτερική πλευρά του ρολού μας, καθώς και λίγη μουστάρδα.
Το βάζουμε σε μια γάστρα, χωρίς το καπάκι της, με ένα ποτήρι νερό και το χυμό του λεμονιού.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, σε αέρα, στους 150ο C για 4-5 ώρες.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, θα το γυρίσετε μια φορά για να πάρει χρώμα και η άλλη πλευρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου