Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙΑ

Παραδοσιακό καλοκαιρινό γλύκισμα σε όλα τα νησιά της Ελλάδος και όχι μόνο.Πάμε να το φτιάξουμε καθώς θα αρέσει σε όλους και είναι και οικονομικό. 

Υλικά:
500 ml νερό

500 γρ. ζάχαρη

8 φύλλα ζελατίνης

½ κούπα νισεστέ

εσάνς της αρεσκείας σας(ροδόνερο, περίπου 2 κουταλιές της σούπας)

Εκτέλεση:

-Διαλύουμε το νισεστέ σε λίγο από το νερό της συνταγής. Ανακατεύουμε καλά.

-Σε μια κατσαρόλα, φτιάχνουμε σιρόπι με νερό και ζάχαρη και προσθέτουμε και το διαλυμένο νισεστέ.

-Αφού έχουμε μουλιάσει τις ζελατίνες μας στο νερό, τις στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας.

-Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει καλά (125 βαθμούς) η κρέμα που θα δημιουργηθεί. Είναι έτοιμη, όταν τραβήξουμε με ξύλινη κουτάλα και φανεί ο πάτος της κατσαρόλας.

-Προσθέτουμε το άρωμα-εσάνς της αρεσκείας μας.

-Αδειάζουμε το μείγμα, σε ταψάκι το οποίο έχουμε λαδώσει και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη. Αφήνουμε 20 ώρες το ταψάκι να δέσει το λουκουμάκι μας και έπειτα κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε.






Μερίδες: 40 λουκουμάκια

Αρωμάτισα με ροδόνερο, περίπου 2 κουταλιές της σούπας και τα λουκουμάκια μου έχουν άρωμα τριαντάφυλλο.

Μπορείτε επίσης να αρωματίσετε με: έλαια μέντας, σύκου,κτλ όπως επίσης με μέλι. - 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου