Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

φιλετάκια ψαριού σε κρούστα παρμεζάνας με Σάλτσα ταρτάρ:

Sticks Παρμεζάνα Ψάρια.jpg
Συστατικά
Ψάρια:
  • 2 φιλετα ψαριου,σολομος,μπακαλιαρος,γλωσσα κ.λ.π.
  • 1/2 φλιτζάνι γαλεύρι
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι φρυγανια η παγκο
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι & πιπέρι,
  • ελαιόλαδο,
  • φέτες λεμονιού, γαρνιτούρα
Σάλτσα ταρτάρ:
  • 1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα (λαιτ)
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/3 φλιτζάνιου γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1/2 μικρο αγκουρακι τουρσι ψιλοκομμενο
  • αλάτι & πιπέρι,
Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175βαθμους Λαδώνετε το ταψί σας με ελαιόλαδο.
  2. Αναμιγνυετε όλα τα υλικα για τη "σάλτσα ταρτάρ" σε ένα μικρό μπολ, δοκιμάζοντας για τα καρύκευματα (εάν χρειαζετε κατι συμπληρωνετε). Καλύψτε και αφηστε στο ψυγειο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.
  3. Ξεπλύνετε τα ψάρια σας και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.
  4. Δημιουργήστε μια γραμμή συναρμολόγησης βάζοντας με σειρα α)αλεύρι ( το αλάτι και το πιπέρι) σε ένα μπολ,β) τα χτυπημένα αυγά σε ένα δεύτερο μπολ (πρέπει να είναι αφρώδη), και γ) τριμμένη φρυγανιά και παρμεζάνα σε ένα τρίτο μπολ Το . Μπολ πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για τα ψάρια μπορειτε να βαλετε αυτο το μιγμα και σε ενα πυρεξ.
  5. Βουτήξτε τα φιλετα ψαριών πρώτα στο αλεύρι, τινάξτε τυχόν περίσσειο αλευρι μετα βουτατε στο αυγο,
  6. Τελος Τοποθετήστε το ψάρι στο μιγμα παρμεζάνα + φρυγανια και πιέστε , έτσι ώστε οι φρυγανιά και το τυρί να κολησουν σε αυτό. Μεταφέρετε τα ψάρια σε λαδωμένο ταψί.
  7. Ψήστε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
  8. Αφαιρέστε τα ψάρια από το φούρνο και αφήστε να σταθουν για 10 λεπτά. Ραντιστε με το χυμό λεμονιού από πάνω και σερβίρετε με σάλτσα ταρτάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου