Συστατικά
Ψάρια:
- 2 φιλετα ψαριου,σολομος,μπακαλιαρος,γλωσσα κ.λ.π.
- 1/2 φλιτζάνι γαλεύρι
- 3 αυγά, χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι φρυγανια η παγκο
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι & πιπέρι,
- ελαιόλαδο,
- φέτες λεμονιού, γαρνιτούρα
Σάλτσα ταρτάρ:
- 1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα (λαιτ)
- 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/3 φλιτζάνιου γιαούρτι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- 1/2 μικρο αγκουρακι τουρσι ψιλοκομμενο
- αλάτι & πιπέρι,
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175βαθμους Λαδώνετε το ταψί σας με ελαιόλαδο.
- Αναμιγνυετε όλα τα υλικα για τη "σάλτσα ταρτάρ" σε ένα μικρό μπολ, δοκιμάζοντας για τα καρύκευματα (εάν χρειαζετε κατι συμπληρωνετε). Καλύψτε και αφηστε στο ψυγειο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.
- Ξεπλύνετε τα ψάρια σας και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.
- Δημιουργήστε μια γραμμή συναρμολόγησης βάζοντας με σειρα α)αλεύρι ( το αλάτι και το πιπέρι) σε ένα μπολ,β) τα χτυπημένα αυγά σε ένα δεύτερο μπολ (πρέπει να είναι αφρώδη), και γ) τριμμένη φρυγανιά και παρμεζάνα σε ένα τρίτο μπολ Το . Μπολ πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για τα ψάρια μπορειτε να βαλετε αυτο το μιγμα και σε ενα πυρεξ.
- Βουτήξτε τα φιλετα ψαριών πρώτα στο αλεύρι, τινάξτε τυχόν περίσσειο αλευρι μετα βουτατε στο αυγο,
- Τελος Τοποθετήστε το ψάρι στο μιγμα παρμεζάνα + φρυγανια και πιέστε , έτσι ώστε οι φρυγανιά και το τυρί να κολησουν σε αυτό. Μεταφέρετε τα ψάρια σε λαδωμένο ταψί.
- Ψήστε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
- Αφαιρέστε τα ψάρια από το φούρνο και αφήστε να σταθουν για 10 λεπτά. Ραντιστε με το χυμό λεμονιού από πάνω και σερβίρετε με σάλτσα ταρτάρ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου