Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Μύδια Σαγανάκι


  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα  χοντροτριμμένη
  • 1 κιλό μύδια φρέσκα
  • ¼ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1½ κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Εκτέλεση1. Πλένετε τα μύδια κάτω από τρεχούμενο νερό τρίβοντάς τα με σκληρή βούρτσα. Αφαιρείτε τα γένια τους τραβώντας τα με το χέρι και αφήνετε τα μύδια για 1 ώρα περίπου σε μια λεκανίτσα με νερό για να φύγει η άμμος. Τα στραγγίζετε και βάζετε μια κατσαρόλα στη φωτιά με 3-4 δάχτυλα νερό. Προσθέτετε τα μύδια, σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι και τα βάζετε στη φωτιά να αχνιστούν για 7 λεπτά και να ανοίξουν. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάτε και βγάζετε από τα υπόλοιπα το ψαχνό τους. Περνάτε το ζωμό από σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι και κρατάτε στην άκρη περίπου 1 φλιτζάνι του τσαγιού για τη σάλτσα.
    2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε με σπάτουλα. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ζωμό των μυδιών, τη μουστάρδα διαλυμένη σε ελάχιστο νερό και πιπερώνετε. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει ελαφρά.
    3. Προσθέτετε τη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ και τα μύδια και ανακατεύετε τη σάλτσα για 1-2 λεπτά πάνω στη φωτιά μέχρι να ζεσταθούν καλά τα μύδια και να λιώσει ελαφρά η φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ.
    4. Σερβίρετε τα μύδια σε πιατέλα πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Μυστικό

    Μην προσθέσετε αλάτι στο φαγητό γιατί τα μύδια είναι ήδη αλμυρά και θα γίνουν ακόμη πιο αλμυρά με την προσθήκη της μουστάρδας και της φέτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου