Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ


Δε ξέρω αν καταφέρνω να κάνω τα κεφτεδάκια όπως οι Σουηδοί αλλά όταν τα κάνω.. γίνεται πανικός!!!! Γευστικότατα!!! Η διαφορά είναι πως τα γνήσια κεφτεδάκια γίνονται με χοιρινό κιμά , ενώ εγώ τα κάνω με μισό χοιρινό , μισό μοσχαρίσιο.
500 γρ. χοιρινό κιμά 
1 φέτα ψωμί μουλιασμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
λίγο βούτυρο
1 κ.σ. αλέυρι
300 γρ. ζωμός κότας
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. worcester σος 
1 κ.σ. μέλι
300 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι , πιπέρι 
μαιντανό
Εκτέλεση:
1.Ζυμώνω το κιμά με το κρεμμύδι , το μουλιασμένο ψωμί και αλατοπίπερο. Πλάθω μικρά κεφτεδάκια. 
2.Σ ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνω το βούτυρο . Πρέπει να καλύπτει το πάτο του τηγανιού όταν λιώσει. 
3.Τηγανίζω σ αυτό τα κεφτεδάκια τα οποία κουνάω συχνά με το τηγάνι για να γυρνάνε και να τηγανιστούν ομοιόμορφα . Μόλις ροδίσουν τα βάζω σ ένα ταψάκι και τα διατηρώ ζεστά στο φούρνο στους 100 βαθμούς.
4.Πρέπει να έχει μείνει στο τηγάνι λίγο λίπος με βούτυρο . Γέρνω το τηγάνι ώστε να μαζευτεί όλο το βούτυρο σε μια μεριά . Ρίχνω το αλεύρι μέσα και το ανακατεύω να γίνει μια πάστα. Ρίχνω το ζωμό της κότας και ανακατεύω καλά. 
5.Μόλις αρχίζει η σάλτσα να πήζει προσθέτω τη μουστάρδα, το μέλι και στη worcester σος. Ανακατεύω και προσθέτω και τη κρέμα γάλακος. 
6.Μόλις πήξει η σάλτσα ρίχνω μέσα και τα κεφτεδάκια μου.. Δοκιμάζω να δω αν λείπει κάτι και πασπαλίζω με μαιντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου