Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ(χειροποιητο φυλο)



Υλικα για την ζυμη
700-800 γρ αλευρι
1 φλ. ελληνικου καφε λαδι
1 κ. σουπας ξυδι
λιγο αλατι
χλιαρο νερο (οχι πολυ ζεστο)
Βαζουμε το αλευρι σε μια λεκανη,ανοιγουμε μια λακουβα κ ριχνουμε το λαδι , το ξυδι , το αλατι κ σιγα σιγα το νερο μεχρι μα γινει μια σφιχτη ζυμη που δε κολλααει στα χερια.
Αφηνουμε να ξεκουραστει κ ετοιμαζουμε την γεμιση.
Υλικα για την γεμιση
1 κιλο σπανακι
3 μεγαλα ξερα κρεμμυδια
4 αυγα
αλατι
250 γρ φετα
Σε ενα τηγανι ριχνουμε λαδι κ ριχνουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι να γινει διαφανο. Προσθετουμε το σπανακι κ λιγο αλατι κ συμπληρωνουμε με λιγο νερο να μαλακωσουν τα λαχανικα μας .
Οταν κρυωσει η γεμιση ριχνουμε τα 4 αυγα και ανακατευουμε καλα.
Το πρωτο φυλλο το ανοιγουμε μεγαλυτερο κ βαζουμε μαζι 3 φυλλα (τα οποια τα ανοιγουμε στο μεγεθος της πιτας του σουβλατζιδικου) το ενα πανω στο αλλο κ ενδιαμεσα λαδι.
Για να μην κολλανε τα φυλλα στο ανοιγμα ριχνουμε νισεστε.
Φτιαχνουμε αλλα 4 φυλλα κ βαζουμε στο ταψι ραντιζουμε με λαδι ενδιαμεσα.
Απλωνουμε καλα την γεμιση να παει παντου κ ριχνουμε απο πανω τυρι φετα σε χοντρα κομματια (δεν εβαλα κατω για να φαει κ ο μικρουλης μου).
Βαζουμε απο πανω αλλα 4 φυλλα και ραντιζουμε με λαδι ενδιαμεσα.
Κοβουμε με ενα μαχαιρι.
Ψηνουμε στο φουρνο στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου.
Καλη επιτυχια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου