Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

#συνταγολογeιο //Κοντοσούβλι χοιρινό σούβλας


υλικα:
3 κιλα χοιρινο σπαλα χωρις κοκκαλο κομμενο σε κομματια για κοντοσουβλι
2-3 μεγαλα ξερα κρεμμυδια τριμμενα
2-3 σκελιδες σκόρδο χοντρκομενες 
Πιπεριες πρασινες κομμενες σε μεγαλα καρε
Ντοματες χωρις την σαρκα κομμενες σε καρε κομματια
1 κ.σ μουστάρδα 
Αλατι
Πιπερι
Ριγανη
Καρβουνα για τη θρακα. 
Σούβλα μεγάλη για μεγάλη ψησταριά. 
Εκτέλεση
Βαζουμε το κρεας σε μια λεκανη προσθετουμε τα τριμμενα κρεμμυδια,πιπερι ρίγανη, σκόρδο, μουστάρδα, τα ανακατευουμε καλα,σκεπαζουμε την λεκανη και το αφηνουμε ολο το βραδυ στο ψυγείο να μαριναριστουν. 
Την επομενη μερα τιναζουμε οσο μπορουμε τα κομματια απο το κρεμμυδι,αλατιζουμε καλα και ανακατευουμε.Εχουμε καθαρη την σουβλα μας,περναμε ενα κομματι κρεας,μια πιπερια,κρεας,ντοματα και ουτω καθεξης
μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας,αλλα χωρις να τα πιεζουμε μεταξυ τους,χαλαρα για να ψηθουν καλα.
Εννοειται οτι πριν αρχισουμε να περναμε τα υλικα στην σουβλα μας,αφηνουμε το αναλογο κενο στην σουβλα οπου θα ακουμπησει στην ψησταρια για να μπορει να γυριζει.
Αφου εχουμε αναψει τα καρβουνα και εχει ετοιμαστει η θρακα, βαζουμε την σουβλα σαν αρχη σε ψηλη θεση και κατοπιν το κατεβαζουμε κοντα στην φωτια να ψηνεται για να ειναι πιο νοστιμο και να μην μας γινει σαν βραστο.
Καταλαβαινουμε οτι το κρεας μας ειναι ετοιμο αφου εχει αλλαξει το χρωμα του σε λευκο και δεν ειναι ροζε κανοντας δοκιμη με μαχαιρι.
#συνταγολογeιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου