Υλικα:
Λουλουδια απο 10 κολοκυθια ψιλοκομμενα
1 τριμμενη πατατα
1 τριμμενο κολοκυθι
3 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
μισο ματσακι δυοσμο ψιλοκομμενο
μισο ματσακι ανηθο ψιλοκομμενο
1 αυγο
150-200 γραμμαρια τυρι φετα τριμμενη
2-3 κουταλιες σουπας αλευρι για ολες τις χρησεις για το μειγμα
αλατι... πιπερι
Eλαιολαδο για το τηγανισμα
Για το παναρισμα: 1 φλυτζανι εξτρα αλευρι για ολες τις χρησεις
Εκτελεση
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι εκτος απο τις 2-3 κουταλιες αλευρι, τις οποιες ριχνουμε σιγα-σιγα, μεχρι να εχουμε μια ζυμη οχι πολυ σφιχτη, απλα να πλαθεται, για να μπορεσουμε στη συνεχεια να τα παναρουμε! Πλαθουμε τους κολοκυθοκεφτεδες και τους βουταμε στο εξτρα αλευρι. Τιναζουμε απαλα να φυγει το περιττο αλευρι, τηγανιζουμε σε μπολικο ελαιολαδο , εως οτου ροδισουν ομοιομορφα και τους τοποθετουμε σε πιατελα στρωμενη με χαρτι κουζινας για να απορροφησει οσο περισσοτερο λαδι γινεται! Αν θελουμε να τους κανουμε στο φουρνο στρωνουμε λαδοκολλα σε ενα ταψι και παιρνουμε κουταλιες απο το μιγμα μας και τις τοποθετουμε στη σειρα πανω στη λαδοκολλα .Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 20 με 25 λεπτα.Σερβιρουμε με γιαουρτι.
Λουλουδια απο 10 κολοκυθια ψιλοκομμενα
1 τριμμενη πατατα
1 τριμμενο κολοκυθι
3 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
μισο ματσακι δυοσμο ψιλοκομμενο
μισο ματσακι ανηθο ψιλοκομμενο
1 αυγο
150-200 γραμμαρια τυρι φετα τριμμενη
2-3 κουταλιες σουπας αλευρι για ολες τις χρησεις για το μειγμα
αλατι... πιπερι
Eλαιολαδο για το τηγανισμα
Για το παναρισμα: 1 φλυτζανι εξτρα αλευρι για ολες τις χρησεις
Εκτελεση
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι εκτος απο τις 2-3 κουταλιες αλευρι, τις οποιες ριχνουμε σιγα-σιγα, μεχρι να εχουμε μια ζυμη οχι πολυ σφιχτη, απλα να πλαθεται, για να μπορεσουμε στη συνεχεια να τα παναρουμε! Πλαθουμε τους κολοκυθοκεφτεδες και τους βουταμε στο εξτρα αλευρι. Τιναζουμε απαλα να φυγει το περιττο αλευρι, τηγανιζουμε σε μπολικο ελαιολαδο , εως οτου ροδισουν ομοιομορφα και τους τοποθετουμε σε πιατελα στρωμενη με χαρτι κουζινας για να απορροφησει οσο περισσοτερο λαδι γινεται! Αν θελουμε να τους κανουμε στο φουρνο στρωνουμε λαδοκολλα σε ενα ταψι και παιρνουμε κουταλιες απο το μιγμα μας και τις τοποθετουμε στη σειρα πανω στη λαδοκολλα .Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 20 με 25 λεπτα.Σερβιρουμε με γιαουρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου