Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

#συνταγολογeιο //Καλαμαρια στη σχάρα με σάλτσα λαδολεμονο

ΥΛΙΚΑ
4 καλαμαρια η’ θραψαλα γύρω στο μισό κιλό το καθένα. 
Μετά τα φρέσκα, τα Αφρικής είναι τα Καλύτερα σε ποιότητα, νόστιμα και μαλακά. 
1 φλυτζανι ελαιολαδο
Αλάτι ημιχονδρο. 
ένα κλαδάκι μαϊντανό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
2 Λεμόνια το χυμο τους 
αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ :ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζετε τα καλαμάρια τραβώντας απαλά το κεφάλι, μέχρι να βγει με όλα τα έντερα από την κοιλια του.Αφαιρέστε το δέρμα και ξεπλύνετε καλα κάτω από τρεχούμενο νερό. Με ένα μαχαίρι κοβετε τα έντερα και αφαιρειτε τα μάτια από τα πλοκάμια, αφαιρέστε επίσης και το ράμφος και τα πλένετε πολύ καλά.

Για τη σαλτσα: Χτυπατε στο μπλέντερ μαζί με το λάδι,το λεμονι και το αλατοπιπερο.
Αφου εχετε πλυνει και στραγγιξει καλα τα καλαμαρια ραντιζετε με λιγο λαδι,
αλατιζετε ,και τα ψηνετε στη σχαρα σε δυνατη φωτια,για 5’-6’ λεπτα την κάθε πλευρά να ροδίσουν όμορφα από όλες τις πλευρές. 
Αυτά στις φωτογραφίες που βλέπετε έχουν ψηθει στα κάρβουνα το πολύ συνολικά 12 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Θραψαλο :

 Ακριβώς τον ίδιο τρόπο και ίδια διαδικασία με τα καλαμάρια ακολουθούμε και για τα θραψαλα ίδιου μεγέθους. 
Μολις ψηθουν ραντιζετε με το λαδολεμονο σαλτσα πασπλιζετε με το μαιδανο και σερβιρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου