Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

#συνταγολογeιο //Χοιρινό Γιαχνί

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλο χοιρινο μπουτι η’σπαλα κομμενο σε μικρα κομματια
2 μετρια ξερα κρεμμυδια ψιλοκομμενα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενη
4 μετριες πατατες κομμενες σε μικρα κομματια
3 καροτα κομμενα ρολελες
1 κουτι ντοματακια ψιλοκομμενα
2 πιπεριές πρασινες κομμένες λωρίδες. 
1 μικρο κλαρακι σελινο ψιλοκομμενο
λιγο ανηθο-λιγο μαιδανο ψιλοκομμενα
½ κουπα ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
2 φύλλα δαφνης 
4 σπόρους Μπαχάρι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταινετε το λαδι στην κατσαρολα και θωρακιζετε (σοταρετε)το κρεας.

Προσθετετε και το κρεμμυδι ,το σκόρδο,την πιπερια,το σελινο, και τα καροτα.Σοταρετε μεχρι να μαραθουν τα λαχανικα.Προσθετετε και τα ντοματακια και ανακατευετε.Αλατοπιπερωνετε,
καρυκευετε, σκεπαζετε με νερο το κρεας και σιγοβραζετε για 15’λεπτα.Προσθετετε τωρα και τις πατατες,και σιγοβραζετε για μιση ωρα ακόμα μέχρι να βράσει και να χυλωσει η σάλτσα του. Λιγο πριν το βγάλετε από τη φωτιά βαζετε και τα μυρωδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου