ΥΛΙΚΑ
για στρογγυλή φόρμα 23 εκ.
4 αυγά
225 gr ζάχαρη
300 ml ηλιέλαιο
9 μεσαία καρότα τριμμένα στο λεπτό και στιμενα χωρίς πολλά υγρά.
300 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/2 κ.γ. αλάτι
150 gr ψιλοκομμένα καρύδια
Για το γλάσο :
125 gr βούτυρο σε θερμ. δωματίου
250 gr τυρί κρέμα, σε θερμ. δωματίου
1/2 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
50-75 gr ζάχαρη άχνη (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε)
Εκτέλεση :
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, αλλά χωρίς να γίνουν πολύ λευκά.
Ρίξτε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και συνεχίστε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη. Ανακατέψτε στο μίγμα τα καρότα, το αλεύρι, τη σόδα, κανέλα, και το μπέικιν και ρίξτε τελευταία τα καρύδια.
Καλύψτε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί, γεμίστε με το μίγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέικ να βγει καθαρό.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα πριν το βάλετε στην πιατέλα και το καλύψετε με το γλάσο.
Για το γλάσο εκτέλεση:
Χτυπήστε το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο και προσθέστε την άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Απλώστε το γλάσο με μια σπάτουλα ομοιόμορφα πάνω στο κέικ.
Το κέικ διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 μέρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου