Υλικά
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΗ ΑΥΓΟΡΕΒΑΝΗ!!
Για ταψί Νο 38
15 αυγα χωρισμενα κροκους-ασπραδια
15 κουταλιες σούπας ζαχαρη
400 γρ σιμιγδαλι+2 κουταλιες αλευρι
Ξυσμα και χυμο απο 1 πορτοκαλι
3 κ.σ κονιάκ
1 φακελάκι μπεικιν
3 βανιλιες
Εκτέλεση
Χτυπαμε σφιχτη μαρεγκα τα ασπραδια και τα αφηνουμε στην ακρη.
Χτυπαμε κροκους - ζαχαρη βανιλιες και ξυσμα μεχρι να λιωσει η ζαχαρη. Ριχνουμε το χυμο το κονιακ το σιμιγδαλι το μπεικιν και το αλευρι.
Σταματαμε το μιξερ και ενσωματωνουμε τη μαρεγκα με προσοχή.
Ριχνουμε σε λαδωμενο ταψι και ψηνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου 40 λεπτα περιπου...
Σιροπιαζουμε χλιαρο γλυκο χλιαρο σιρόπι..
Σιροπι
1 κιλο ζαχαρη
3μιση ποτηρια νερο
1 φετα λεμονι...
#συνταγολογeιο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου