Υλικά
Μισό κιλό φακες κόκκινες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καρότο κομμένο σε ροδελες
1 ντομάτα ώριμη κομμένη καρέ
Λιγο ελαιόλαδο
2 κ.σ ξύδι
Λιγο κιμινο
2 φύλλα δαφνης.
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λιγο μαϊντανό για το τέλος
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμυδι το σκόρδο και το καροτο. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τη ντομάτα. Ανακατεύουμε για λίγο και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις φακές. Προσθέτουμε και νερό να σκεπάσει τις φακές, καρυκευουμε, και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 15 με 18 Λεπτά. Προσέξτε γιατί βράζουν πιο γρήγορα από τις συνηθισμένες φακές. Προσθέτουμε και το μαιδανο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
#συνταγολογeιο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου