Επιλογή πρώτη ζύμη με γιαούρτι :
Ενα πακέτο μαργαρίνη /βιταμ
ενα κεσεδακι γιαουρτι στραγγιστό λίγο αλατι
1 πακέτο 500γρ φαρινα
Ανακατεύουμε τα υλικά και φτιάχνουμε μια σφιχτή ζύμη. Απλώνουμε και κόβουμε με κουπατ η ένα ποτήρι
Γέμιση
Τα γεμίζουμε με ανθοτυρο λιγη φετα και ένα αυγό. Ανακατεύουμε και έτοιμη η γεμιση.
2η συνταγή
Ζυμη
1 Ποτήρι λάδι,
1 ποτηρι γάλα φρέσκο
λιγο αλάτι
λίγο ζάχαρη
αλεύρι όσο πάρει για μια σφιχτή ζυμη.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία όπως για κάθε ζυμη.
3η συνταγή
Ζύμη
Ενα ποτηρι λαδι
ενα ποτηρι γαλα χλιαρο
ενα ποτηρι νερο χλιαρο
μια κουταλια σουπας μαγια ξερή λιγο αλατι
λιγη ζαχαρη
3-4 ποτηρια αλεύρι
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά μαζί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να δουλέψει λίγο η μαγιά. Ξαναζυμωνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακη και αναλαφρη ζύμη.
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΊΤΑ
• 550 αλεύρι κίτρινο
• 500 ml νερό
• Αλάτι
Λιγο ξύδι
Αφού τα έχω ζυμώσει στο μίξερ στο τέλος βάζω λίγο λαδάκι στο μίξερ και το ξαναζυμώνω για λίγο . Αυτή η δοσολογία βγάζει γύρω στα 7 φύλλα και τα ανοίγουμε με νισεστε πάνω στον πάγκο Για το ψήσιμο :προθερμασμενο φουρνο στους 250 βαθμούς αντίσταση βάζω το ταψί μέσα αφήνουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αφήνουμε για 1 ώρα ακόμα περίπου. Ένα ακόμη μυστικό είναι το μπόλικο λαδάκι πάνω πάνω στην πίτα μας για να τραγανισει και να ροδίσει το φύλλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου