Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

φανουροπιτα



3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι σόδα 
Μισο κ.γ γαρίφαλο 
1 κ.γ  κανέλα 
Μιση κούπα σπορέλαιο 
1 κούπα ζάχαρη 
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού ή νερό ή γάλα
 Μιση κούπα καρύδια χοντροκομμένα 
Μιση κούπα σταφίδες μαύρες
Εκτέλεση 
Ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη σόδα, το γαρίφαλο και την κανέλα. Χτυπήστε 1' στο μπλέντερ το λάδι με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού και ρίξτε το μίγμα μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά. Ρίξτε επίσης τα καρύδια και τις σταφίδες κι ανακατέψτε τα όλα μαζί μ 'ένα κουτάλι να ενωθούν. Αδειάστε το μίγμα σε ταψάκι με διάμετρο 28 εκ βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Ψήστε τη φανουρόπιτα στους 175 C 1 ώρα περίπου. Βγάλτε την από το φούρνο κι αφήστε τη να κρυώσει. Τοποθετήστε στην επιφάνειά της μια χάρτινη δαντέλα και κοσκινίστε μένα σουρωτήρι ζάχαρη άχνη. Αφαιρέστε με προσοχή τη δαντέλα και τα σχέδιά της θα αποτυπωθούν στην επιφάνειά  της φανουρόπιτας. Ή αλλιώς πασπαλίστε την απλά με λίγη ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου