Υλικά (για περίπου 8 κρέπες)
• 2½ φλιτζάνια γάλα
• 2 φλιτζάνια αλεύρι
• 2 αυγά
• 2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο (και λίγο για το τηγάνι)
• 1/2 κουταλάκι αλάτι (για αλμυρές κρέπες) ή 1 κουταλάκι ζάχαρη (για γλυκές κρέπες)
Εκτέλεση
1. Βάζετε σε μπολ τα υλικά και το βούτυρο λιωμένο και χτυπάτε με σύρμα μέχρι να γίνουν χυλός.
2. Αφήνετε το χυλό να «ξεκουραστεί» για 1/2 ώρα περίπου.
3. Αλείφετε ένα αντικολλητικό μέτριο τηγάνι με πολύ λίγο βούτυρο. Το αφήνετε να ζεσταθεί ελαφρά και ρίχνετε περίπου 3 κουταλιές από το χυλό για κάθε κρέπα.
4. Κουνάτε το τηγάνι μπρος-πίσω, αριστερά-δεξιά, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του σκεύους.
5. Μόλις το μείγμα πήξει και στερεοποιηθεί, το γυρίζετε με μια σπάτουλα από την άλλη πλευρά και ψήνετε για 20 δευτερόλεπτα.
6. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Προτάσεις για γέμιση :
Αλμυρές :
Γέμιση :1)Μια στρώση κιμά ραγού μαγειρεμένο όπως για μακαρόνια Παστίτσιο κ.λ.π με λίγο τριμμένο τυρί ή μπεσαμέλ. Κάνουμε ρόλο ταψί περιχυνουμε με λίγο κρέμα γάλακτος και στο φούρνο.
Δεύτερη 2)στρώση με τυρί γκούντα.και ζαμπόν η αλλαντικά.
3) γέμιση με ρωσική, 4 με τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια που να έχει μυρωδικά βασιλικού , μαϊντανού, κρεμμυδάκι φρέσκο,τοματίνια
5)με κοτόπουλο μαρούλι ντομάτα και μαγιονεζα
Βάλτε τη Φαντασία σας ότι υλικό σας αρέσει κάνετε γέμιση και απολαύστε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου