Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Γαλακτομπούρεκο εύκολο

ΥΛΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ 
500 γρ φύλλο κρούστας 
1500 ml γάλα φρέσκο
11/2 φλ του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 
4 αυγά 
2 βανιλιες
200 γρ βούτυρο σγελαδος 
1 1/2 φλ του τσαγιού ζάχαρη 
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
ΣΙΡΟΠΙ 
2 φλ του τσαγιού νερό 
1 1/2 φλ του τσαγιού ζάχαρη 
1 ξύλο κανέλας 
1 κ της σούπας μέλι 
Φλούδα από πορτοκάλι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη. Όταν αρχίσει να ζεστενετε το γάλα, 
 Προσθέτουμε σιγα σιγα και το σιμιγδάλι και ανακατεύω συνεχώς. Προσθέτουμε τις βανιλιες και το ξύσμα και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα το αποσύρουμε από την φωτιά. Έχουμε χτυπήσει τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε να μη μας ψηθεί το αυγό. Τέλος προσθέτουμε και το βουτηρο. 
Σε ένα βουτηρωμενο  ταψί ή πυρέξ στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτηρωμενα ένα ένα  και απλώνουμε πάνω την κρέμα..Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ένα ένα βουτηρωμενα γυρίζουμε τις άκρες των φύλων προς τα μέσα ραντίζουμε από πάνω με λίγο λιωμένο βούτυρο. 
Χαράζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς  αέρα  για 30 με 40 λεπτά 
Αμέσως το σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να τραβήξει καλά  το σιρόπι μέσα στα φύλλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου