Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

ΒΑΣΙΚΉ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΕΙΡΟΠΟΊΗΤΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ

Φαντάζει τόσο δύσκολο αλλά δεν είναι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι διάθεση και λίγο χρόνο. 
ΥΛΙΚΑ
Στο Μιξερ :
600 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
1/2 λίτρο νερό θα το ρίχνετε σιγά σιγά μεσα μπορει να παρει λιγότερο, αλάτι και λιγο λάδι στο τέλος αφου εχει ζυμωθει η ζύμη,. Δουλεύετε τέλος τη ζύμη με τα χέρια σας να μην είναι μαλάκια να είναι σφιχτή και να μην κολλάει στα χέρια. 
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. 
Διαδικασία :
Παίρνουμε τη ζύμη, τη ζυμώνουμε ελαφρώς σε αλεωρωμενο πάγκο και την κόβουμε σε μικρά μπαλάκια (σε μέγεθος λεμονιού).
Έπειτα ανοίγουμε τα φύλλα, καλύπτοντας τις μπάλες της ζύμης με αλεύρι η νισεστέ. Χρησιμοποιούμε τα μισά φύλλα για τη βάση της πίτας και τα υπόλοιπα για να καλύψουμε την γέμιση. Λαδώνουμε τα φύλλα μας ενδιάμεσα όταν τα τοποθετούμε στο ταψί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου