Yλικα
Ένα κιλό κεράσια 1,100 ζάχαρη
δύο βανιλιες κ μισό κουταλάκι ξινό ένα ποτήρι νερό
Διαδικασία
καθαρίζουμε τα κεράσια βγάζουμε τα κουκούτσια. Σε ένα σκεύος πυρέξ απλώνουμε μια στρώση κεράσια τα σκέπαζουμε με ζάχαρη και ξανά άλλη στρώση, εναλλάξ τα βάζουμε στο ψυγείο όλο το βραδυ για να βγάλει τα ζουμιά του την άλλη μέρα προσθέτουμε και το ποτήρι με το νερό κ βράζουμε το γλυκό για κανένα δεκάλεπτο και το ξαφρίζουμε Σβήνουμε τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα κ το τελειωνουμε το βράδυ. Ξαναβραζουμε δηλαδή μέχρι να δέσει το σιρόπι. Στο τέλος προσθέτουμε τις βανιλιες κ το ξινό αποστιρωνουμε τα βάζα και τα γεμίζουμε όσο είναι το γλυκό ζεστό κλείνουμε κ αναποδογυρίζουμε τα βάζα μέχρι να κρυώσει..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου