Υλικά συνταγής
Για τη βάση μπράουνις:
3/4 φλ. τσαγιού σπορέλαιο (ηλιέλαιο)
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά
3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
1/3 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο + 2 1/2 κ.σ. κακάο
1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. κόκκους στιγμιαίου καφέ εσπρέσο
Για τη γέμιση:
6 κρόκοι αυγών
1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/4 φλ. τσαγιού τυρί μασκαρπόνε
1 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά
Για το γαρνίρισμα:
1 κ.σ. κόκκους στιγμιαίου καφέ εσπρέσο + 1 1/2 κ.σ. ζεστό νερό
1/2 φλ. τσαγιού λικέρ Kahlua
15 μπισκότα όρεο
12-15 cookies με σταγόνες σοκολάτας
σκόνη κακάο και σταγόνες σοκολάτας για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα ταψί διαμέτρου 23 x 33 εκ. Προαιρετικά καλύπτετε τη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού με χαρτί ψησίματος για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
Για τη βάση μπράουνις: Σε ένα μπολ βάζετε το λάδι, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ το αλάτι και τους κόκκους καφέ εσπρέσο και ρίχνετε το μείγμα σταδιακά στο μπολ με το μείγμα αυγών συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, στρώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά.
Για τη γέμιση: Βάζετε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και το τοποθετείτε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας διαρκώς για 6-8 λ ή μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Μην το αφήσετε να πήξει γιατί τότε θα έχει παραψηθεί.
Αφαιρείτε το μείγμα από το μπεν μαρί και το χτυπάτε μέσα στο μεταλλικό μπολ με το μίξερ για 2 λ περίπου μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς. Προσθέτετε και το τυρί μασκαρπόνε και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Σε άλλο καθαρό μπολ χτυπάτε, με καθαρό και στεγνό μίξερ, τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Μεταφέρετε, σταδιακά, τη σαντιγί μέσα στο μείγμα τυριού, ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές, απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να εσνωματωθεί πλήρως.
Για τη συναρμολόγηση και γαρνίρισμα: Σε ένα μικρό μπολάκι βάζετε το ζεστό νερό και το καφέ, ανακατεύετε καλά να διαλυθεί ο καφές, προσθέτετε και το Kahlua και ανακατεύετε. Ραντίζετε με 3 κ.σ. από το μείγμα καφέ, Kahlua τη βάση μπράουνις και στρώνετε ισομερώς, πάνω από τη βάση μπράουνις το μισό μείγμα μασκαρπόνε.
Πάνω από μείγμα μασκαρπόνε στρώνετε σε σειρές, εναλλάξ, τα μπισκότα όρεο και τα cookies σοκολάτας, βουτηγμένα ένα ένα για δευτερόλεπτα μέσα στο μείγμα καφέ Kahlua. Απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα τυριού, πασπαλίζετε με τη σκόνη κακάο και σταγόνες σοκολάτας και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να σερβίρετε.
Για τη βάση μπράουνις:
3/4 φλ. τσαγιού σπορέλαιο (ηλιέλαιο)
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά
3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
1/3 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο + 2 1/2 κ.σ. κακάο
1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. κόκκους στιγμιαίου καφέ εσπρέσο
Για τη γέμιση:
6 κρόκοι αυγών
1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/4 φλ. τσαγιού τυρί μασκαρπόνε
1 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά
Για το γαρνίρισμα:
1 κ.σ. κόκκους στιγμιαίου καφέ εσπρέσο + 1 1/2 κ.σ. ζεστό νερό
1/2 φλ. τσαγιού λικέρ Kahlua
15 μπισκότα όρεο
12-15 cookies με σταγόνες σοκολάτας
σκόνη κακάο και σταγόνες σοκολάτας για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα ταψί διαμέτρου 23 x 33 εκ. Προαιρετικά καλύπτετε τη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού με χαρτί ψησίματος για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
Για τη βάση μπράουνις: Σε ένα μπολ βάζετε το λάδι, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ το αλάτι και τους κόκκους καφέ εσπρέσο και ρίχνετε το μείγμα σταδιακά στο μπολ με το μείγμα αυγών συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, στρώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά.
Για τη γέμιση: Βάζετε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και το τοποθετείτε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας διαρκώς για 6-8 λ ή μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Μην το αφήσετε να πήξει γιατί τότε θα έχει παραψηθεί.
Αφαιρείτε το μείγμα από το μπεν μαρί και το χτυπάτε μέσα στο μεταλλικό μπολ με το μίξερ για 2 λ περίπου μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς. Προσθέτετε και το τυρί μασκαρπόνε και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Σε άλλο καθαρό μπολ χτυπάτε, με καθαρό και στεγνό μίξερ, τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Μεταφέρετε, σταδιακά, τη σαντιγί μέσα στο μείγμα τυριού, ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές, απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να εσνωματωθεί πλήρως.
Για τη συναρμολόγηση και γαρνίρισμα: Σε ένα μικρό μπολάκι βάζετε το ζεστό νερό και το καφέ, ανακατεύετε καλά να διαλυθεί ο καφές, προσθέτετε και το Kahlua και ανακατεύετε. Ραντίζετε με 3 κ.σ. από το μείγμα καφέ, Kahlua τη βάση μπράουνις και στρώνετε ισομερώς, πάνω από τη βάση μπράουνις το μισό μείγμα μασκαρπόνε.
Πάνω από μείγμα μασκαρπόνε στρώνετε σε σειρές, εναλλάξ, τα μπισκότα όρεο και τα cookies σοκολάτας, βουτηγμένα ένα ένα για δευτερόλεπτα μέσα στο μείγμα καφέ Kahlua. Απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα τυριού, πασπαλίζετε με τη σκόνη κακάο και σταγόνες σοκολάτας και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου