Mελιτζανοκεφτέδες
Υλικά για 4-6 άτομα
- 2 αβγά
- 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Λίγο πιπέρι
- Αλεύρι
- 5 τσακώνικες μελιτζάνες
- 2 μεγάλες πατάτες
- 1/4 κιλού τυρί φέτα
- 100 γραμμάρια μανούρι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεσ
Σε ξύλο κοπής κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις ψήνετε με λίγο λάδι
- στο φούρνο για 15 λεπτά.
- Ταυτόχρονα βράζετε τις πατάτες. Βγάζετε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τα βάζετε
- στο
- μπλέντερ μαζί με τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
- Αφού τα πολτοποιήσετε, τα ρίχνετε σε μία βαθιά πιατέλα και προσθέτετε
- τα τυριά λιωμένα
- , τα αβγά, το μαϊντανό και το πιπέρι.
- Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενής μάζα και μετά ρίχνετε λίγο - λίγο
- το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
- Σε τηγάνι με καυτό λάδι ρίχνετε με ένα κουτάλι έναν - έναν τους
- κεφτέδες και τους τηγανίζετε.
- Έπειτα τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου