Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Μελιτζάνες γεμιστές με μπέικον και Ταλαγάνι

Θα χρειαστείτε:
• 4 μικρές μελιτζάνες φλάσκες
• 200 γρ. χοιρινή σπάλα σε κύβους
• 100 γρ. Ταλαγάνι
• 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
• 1 πιπεριά κόκκινη, κέρατο, ψιλοκομμένη
• 150 γρ. τριμμένη ντομάτα
• 50 ml. λευκό κρασί
• Θυμάρι
• Αλάτι, πιπέρι
Βήμα-βήμα:
1. Πλένουμε και τρυπάμε τις μελιτζάνες. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 20 λεπτά.
2. Σε ένα τηγανάκι που έχει κάψει, με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το μπέικον και το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
3. Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις χαράζουμε στη μέση χωρίς όμως να τις κόψουμε. Με ένα πιρούνι πιέζουμε το εσωτερικό τους και γεμίζουμε με το μίγμα του τηγανιού.
4. Κόβουμε το Ταλαγάνι σε λεπτές φέτες και το απλώνουμε πάνω από το κρέας. Βάζουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο, κάτω από το γκριλ, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου