Πιο πολύ λεμόνι δε γίνεται...
Κέικ λεμόνι
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
1 κόκκινη φαρίνα
1 και 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
Ξύσμα από 2 λεμόνια
1 φλ.τσ. σπορέλαιο
2 κ.σ. κονιάκ
1 κ.σ. λεμοντσέλο (προαιρετικά)
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κουτάκι υγρή σόδα
1 και 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
Ξύσμα από 2 λεμόνια
1 φλ.τσ. σπορέλαιο
2 κ.σ. κονιάκ
1 κ.σ. λεμοντσέλο (προαιρετικά)
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κουτάκι υγρή σόδα
Για το γλάσσο
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Χυμό από 1/2 λεμονιού
Ξύσμα 1 λεμονιού
Χυμό από 1/2 λεμονιού
Ξύσμα 1 λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το ξύσμα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο, το κονιάκ, το λεμοντσέλο, το χυμό λεμονιού και τη σόδα.
Ανακατεύουμε με το σύρμα τα δύο μίγματα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα κέικ και ψήνουμε για περίπου 30΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το γλάσο και περιχύνουμε το κέικ.
Καλή σας όρεξη!
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο, το κονιάκ, το λεμοντσέλο, το χυμό λεμονιού και τη σόδα.
Ανακατεύουμε με το σύρμα τα δύο μίγματα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα κέικ και ψήνουμε για περίπου 30΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το γλάσο και περιχύνουμε το κέικ.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου