Υλικά (4 άτομα)
500 γραμ. κιμάς από φιλέτο κοτόπουλου
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φέτα ψωμί του τοστ
1 αβγό
1 κ. σούπας μουστάρδα
1 κ. γλυκού ρίγανη
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου ή γαλοπούλας σε ένα μπολ.
Μουσκέυουμε το ψωμί σε νερό, το στραγγίζουμε πολύ καλά και το τρίβουμε με τα χέρια μας.
Προσθέτουμε στον κιμά το ψωμί, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αβγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λάδι και αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε τον κιμά. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνετε στη σχάρα ή στο φούρνο.
500 γραμ. κιμάς από φιλέτο κοτόπουλου
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φέτα ψωμί του τοστ
1 αβγό
1 κ. σούπας μουστάρδα
1 κ. γλυκού ρίγανη
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου ή γαλοπούλας σε ένα μπολ.
Μουσκέυουμε το ψωμί σε νερό, το στραγγίζουμε πολύ καλά και το τρίβουμε με τα χέρια μας.
Προσθέτουμε στον κιμά το ψωμί, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αβγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λάδι και αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε τον κιμά. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνετε στη σχάρα ή στο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου