Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Φαρφαλες με σολομό και μπρικ

250 γρ. Φαρφαλες 
400 γρ. σολομό, σε φιλέτο
2 κ.σ. Βούτυρο 
αλάτι
Πιπέρι μύλο φρέσκο 
2 κρεμμύδακια φρέσκα 
40 γρ. βότκα
200 γρ. κρέμα γάλακτος 
2 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
ξύσμα λάιμ, 
30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2κ.σ μπρικ 
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε τις φαρφαλες να βράσουν σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον ένα λεπτό.
Όταν είναι έτοιμες, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Κόβουμε τον σολομό σε μικρά κυβάκια 1-2 εκ. 
Ρίχνουμε στον σολομό το βούτυρο το αλάτι, το πιπέρι και φροντίζουμε να μαριναριστούν όλα τα κομμάτια.
Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (περίπου 1-2 λεπτά) και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και 
Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι και επιστρέφουμε τον σολομό στο τηγάνι.
Σβήνουμε με βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά.
Τέλος, προσθέτουμε την κάππαρη, τον άνηθο, το ξύσμα από τα λάιμ, Στην παρμεζάνα και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.στα πιάτα. Γαρνίρουμε με το μπρικ λίγο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου