Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΆΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ 
ΠαντεσπάνιΥλικα: ( διπλή δόση )
5 αυγά
150 γρ.ζάχαρη
150 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις+2 κ.γ κοφτά μπέικιν κοσκινισμένα
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 2-3 λεπτά στο μίξερ. Προσθέτω τη βανίλια και το αλάτι και με σπάτουλα ανακατεύω προσεχτικά και το αλεύρι με το μπέικιν. Αδειάζω το μίγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 28 εκ. με λαδοκολα και βουτυρωμένη γύρω-γύρω και ψήνω στους 180 για 20-25λεπτά περίπου στην δεύτερη από πάνω σχάρα του φούρνου.(ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ''ΚΑΤΣΕΙ''ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ!!!).
Αφήνω να κρυώσει πάρα πολύ καλά και μετά το χωρίζω σε 3 δίσκους με πριονωτό μαχαίρι.
Είναι ιδανικό για τούρτες, γιατί είναι αφράτο, ''σφουγγαράτο'' που και να μην το σιροπιάσετε, ρουφάει όλη την υγρασία από τη γέμιση της τούρτας και είναι κι έτσι τέλειο!!!
ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
1λίτρο γάλα
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα κορν φλαουρ
1 βανίλια
2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο πλάκα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μισό γάλα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και τη βανίλια και το αφήνουμε να βράσει. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο κρύο γάλα το αλεύρι, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με σύρμα.
Μόλις πάρει βράζει το μίγμα της κατσαρόλας ρίχνουμε το κρύο μίγμα και αυτό μέσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα δυο αυγά και τις δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη φροντίζοντας να ακουμπάει πάνω στην κρέμα και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει. Μετα πήρα μια χούφτα αμύγδαλα ψημενα χωρθς τη φλουδα και τα χτύπησα στο  μπλεντετ να γίνουν σκόνη και τα ανακάτεψε στην κρέμα μου.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3/4 κούπα ζάχαρη η 1 κούπα αν τη θελετε πιο γλυκια
1 κούπα νερό
1 βανίλια
1 κ.σ χυμό λεμονιού
-Βράζω 1 λεπτό μόνο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνω να κρυώσει.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 
Σαντιγη garni χτύπησα μαζί με 1 ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ
Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να σφίξει η σαντιγή και Ρίχνω δύο κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη.
Τέλος έβαλα αμύγδαλο φιλέ σε μια λαδόκολλα στο φουρνο στου 160 στον αέρα και τα έψησα μέχρι να πάρουν χρώμα για να στόλισω την τούρτα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου