Υλικά φύλλο :
600γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις,
1κ.γλυκου αλάτι ,
1κ.σουπας λάδι ,.
1κ.σουπ.ξυδι ,
νερό χλιαρό όσο πάρει
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη και Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή να μην κολλάει στο χέρι.
Αφήνουμε περίπου 1 ώρα σκεπασμένη ,και μετά την κόβουμε 6μπαλιτσες ,για ανοίξουμε τα φυλλα
Γέμιση /διαδικασία
,Σε ένα μπωλ τρίβω :
600γρ.φετα ,
1κουπα κεφαλοτύρι η γραβιέρα,(ότι έχετε η ότι άλλο τυρί σάς αρέσει) 1κεσεδακι γιαούρτι,
4αυγα,
λίγο γάλα 1/2κουπα
Λίγο ,πιπέρι.
Λίγα φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Λαδωνω καλά το ταψί ,στρώνω 3φυλλα λαδωμένα κάτω ,ρίχνω τη γέμιση ,και 3λαδωμενα φύλλα .πανω .χαρακωνω με κοφτερό μαχαίρι. Τέλος σε ένα μπωλ χτυπάω ένα αυγό λίγο γάλα και ,λίγο λαδακι ,και αλοιφω με το πινέλο από πάνω τα φυλλα..Ψηνω σε προθερμ.φουρνο 200βαθμους για μισή ώρα και χαμηλώνω 180 την άλλη μισή ώρα (σύνολο περίπου 1ωρα)καλή επιτυχία !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου