Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Μπακλαβάς παραδοσιακός με καρύδια

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ

ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡ,ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΒΥΡΗΤΟΥ 
ΓΈΜΙΣΗ 
3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ ΤΡΙΜΕΝΗ (ΟΧΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Σκόνη) 
1 ΦΛΙΤΖΆΝΙ ΦΡΥΓΑΝΙΆ ΤΡΙΜΕΝΗ 
1Κ. Σ. ΖΆΧΑΡΗ 
300 ΓΡ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΡΕΣΚΟ
1ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
1/2 Κ. Γ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
ΣΙΡΟΠΙ
250 ΓΡΑΜ.ΜΕΛΙ
500 ΓΡΑΜ ΖΆΧΑΡΗ
2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΝΕΡΟ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ
2 BANIΛΙΕΣ 
ΜΙΣΗ ΦΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΙΡΟΠΙ 
ΒΡΆΖΟΥΜΕ 7 ΜΕ 8 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ 
ΓΈΜΙΣΗ 
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΟΛ ΤΑ ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗ ΓΈΜΙΣΗ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΚΑΝΕΛΑ, ΓΑΡΥΦΑΛΑ, ΦΡΥΓΑΝΙΆ, ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΕ

ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗ 
ΚΡΑΤΑΜΕ 4 ΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ. 

ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ (ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΝΈΛΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΝΈΛΟ) ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΤΑΨΙ Η ΠΥΡΕΞ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ 4 ΦΥΛΛΑ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΑ.ΈΝΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΗΣ ΓΈΜΙΣΗΣ ΚΑΡΥΔΙΟΥ,. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΊΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΦΎΛΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΈΜΙΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ Τ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ.ΤΕΛΟΣ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ 4 ΦΥΛΛΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΝΑ ΕΝΑ.ΜΕ ΜΥΤΕΡΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΣΕ ΚΟΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΠΗΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΆΤΙ ΕΝΑ ΚΑΡΦΙ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΣΙΓΑΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 160- 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΜΕ ,ΠΕΡΙΠΟΥ 50 ΜΕ 60 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΒΑΙΑ.ΒΡΑΖΕΤΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ 7-8 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ Ο ΜΠΑΚΛΒΑΣ ΤΟΝ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ.ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΧΑΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΩΣ ΚΑΤΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου