Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

φτιαχνω σπιτικό ανθοτυρο

Φτιαχνωτας σπιτικό ανθότυρο εύκολα και γρήγορα 
Υλικά 
Φρέσκο γάλα 
2κ.σ χυμό λεμόνι φρέσκο 
Πάμε :
Μια μεγάλη συσκευασία γάλα 1&1/2 lt  το εβαλα σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με μια πρέζα αλάτι μόλις ζεστάθηκε καλά και άρχισε να αχνίζει πρόσθεσα τη μία κουταλιά χυμό απο λεμόνι, μετά από ένα λεπτό άλλη μια κουταλιά χυμό λεμόνι. Σβήνω την θερμοκρασία, ανακατεύω το γάλα και αυτό αρχίζει να κόβει, τότε τ' αποσύρω απο την φωτιά και τ'αφήνω να κρυώσει! 
Μετά με τρυπητή κουτάλα μάζεψα το ανθότυρο, και το έβαλα σε τούλι ή βαμβακερό πανί  το έσφιξα να φύγουν τα υγρά  και τ άφηνω να στραγγιξει και μετά  στο ψυγείο! 
 Οτι πρέπει για πρωινό με μέλι ή με  λίγο λάδι, αλάτι και κάποιο αρωματικό για την σαλάτα!
Τιps:.. Αν το χτυπήσεις στο μουλτι μετά,  με λίγο αλάτι  και 2-3  κουταλιές από το ζουμακι που απέμεινε γίνεται τελοιο τυρι κρέμα!!! Επίσης υπέροχο για όλες τις ώρες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου